Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van lentemoeheid?
Ja 35%
 
Weinig 23%
 
Neen 42%
 
ABC GEZONDHEID - Artikels
1 mei 2017
Rode peper tegen hardnekkige borsttumoren
| 01/05/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Rode peper tegen hardnekkige borsttumoren Capsaïcine, de pikante stof uit rode pepers, vertraagt de groei van triple-negatieve borsttumorcellen. Deze cellen hebben geen receptoren voor doeltreffende kankermedicijnen die via deze receptoren borstkanker kunnen bestrijden. Deze vorm van borstkanker is daarom moeilijk te behandelen. Deze cellen hebben wel een receptor die gevoelig is voor capsaïcine.

Het eten van rode pepers zal waarschijnlijk niet voldoende zijn om borstkanker te behandelen, omdat je de vereiste concentraties aan capsaïcine niet kunt bereiken met enkel voeding. Wetenschappers gaan nu op zoek naar manieren om de werking van capsaïcine te versterken. Mogelijk heeft capsaïcine wel een preventief effect. Mogelijk kan de werking versterkt worden door toevoeging van andere fytonutriënten. In een andere studie vonden wetenschappers dat resveratrol de werking van capsaïcine tegen pancreaskankercellen spectaculair verhoogt.

Hoe borstkanker voorkomen?
Hoe gezonder eten?

Lees ook:
Omega-3 beschermt tegen borstkanker
Eet pikant voor een langer en gezond leven
Soja voorkomt terugkeer van borstkanker

Bronnen:
Weber LV, Al-Refae K, Wölk G et al. Expression and functionality of TRPV1 in breast cancer cells.
Dove Med Press: Breast Cancer, Targets and Therapy. Dec 2016 Volume 2016; 8:243-252
Vendrely V, Peuchant E, Buscail E et al. Resveratrol and capsaicin used together as food complements reduce tumor growth and rescue full efficiency of low dose gemcitabine in a pancreatic cancer model.
Cancer Lett. 2017 Apr 1;390:91-102

 

lijn