Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
Neen 16%
 
Natuurlijke weerstand-versterkers 66%
 
Vaccin(s) 3%
 
Combinatie 16%
 
ABC GEZONDHEID - Artikels
11 november 2021
Slanker met groene groenten
| 11/11/2021 |
Terug Verstuur link
lijn
Slanker met groene groenten Het groen uit bladgroenten zoals sla, spinazie, postelein en waterkers stimuleert gewichtsverlies. Volgens een Zweedse studie helpt een concentraat met vijf gram extract van bladgroenten vrouwen met overgewicht sneller gewicht te verliezen. Het supplement verminderde ook de drang naar zoetigheid en het hongergevoel.

Het concentraat dat in de studie uitgetest werd, bevatte een extract van de membranen van bladgroen waarin chlorofyl opgeslagen wordt. Chlorofyl is het groene pigment van bladeren en is nodig om energie uit zonlicht om te zetten. Het extract zou de vertering vertragen en de afscheiding van hormonen die onze eetlust opwekken, remmen. Inderdaad remde het supplement in deze studie de toename van eetlusthormonen in het lichaam.

Gezond vermageren, hoe doe je dat?
Zijn chroomsupplementen nuttig?

Lees ook:
Snakken naar een snack
Ontgiftig je lichaam met chlorofyl
Te snel afslanken veroorzaakt zwaarlijvigheid

Bronnen:
Montelius C, Erlandsson D, Vitija E et al. Body weight loss, reduced urge for palatable food and increased release of GLP-1 through daily supplementation with green-plant membranes for three months in overweight women. Appetite. 14 10;81:295-304. doi: 10.1016/j.appet.14.06.101

 

lijn