Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Kiest u voor: ...
zonvakantie 13%
 
aktieve vakantie 28%
 
thuisvakantie (uitstappen) 28%
 
geen (zomer)vakantie 30%
 
ABC GEZONDHEID - Artikels
19 februari 2007
Soepele knie is (meestal) gelijk aan prima levenskwaliteit
| 19/02/2007 |
Terug Verstuur link
lijn
Soepele knie is (meestal) gelijk aan prima levenskwaliteit De kwaliteit van het kniegewricht vertelt heel veel over de levenstijl van iedere mens. Topsporters en sedentaire, zwaarlijvige mensen hebben eigenaardig genoeg dikwijls problemen met de knie. Topsporters veroorzaken de problemen door teveel te trainen of teveel wedstrijden te spelen. Sedentaire mensen, die nauwelijks of niet aan sport doen,
krijgen min of meer gelijkaardige problemen omdat ze ofwel te zwaarlijvig zijn, ofwel onvoldoende trainen om hun beschikbare spiermassa te behouden.

Eigenaardig genoeg zijn het de matige sportbeoefenaars, die na een inspanning voldoende rust inbouwen, en geen overgewicht moeten meedragen, die zelden of nooit last hebben van acute kniegewrichtspijn.
Problemen aan het kniegewricht hebben bij de meeste mensen twee oorzaken. Het kan gaan om en relatief snel genezende ontsteking (artritis) of een vorm van reuma die in dit geval knieartrose wordt genoemd. In beide gevallen kan de arts en apotheker of drogist hulp bieden.

Acute kniegewrichtspijn, de oorzaken
Wat doe je tegen reuma?

 

lijn