ABC GEZONDHEID - Artikels
3 augustus 2018
Vitamine E vermindert risico op leverkanker
| 03/08/2018 |
| 03/08/2018 |


Leverkanker kun je goed vermijden, onder meer met gezonde voeding. Noten en zaden zijn goede bronnen van vitamine E, alsook de oliën ervan. Het grootste deel van de vitamine E dat in de darmen opgenomen wordt, komt eerst in de lever terecht. Vanuit de lever wordt het verdeeld naar de andere weefsels. Mogelijk is dat een verklaring waarom vitamine E in de eerste plaats de lever beschermt.
Voorkom leverkanker
Hoe ontstaat kanker?
Meer lezen:
Vitamine E tegen kanker
Teveel vitamine E is onbestaande
Boost je weerstand met de juiste nutriënten
Bronnen:
Zhang W, Shu XO, Li H et al. Vitamin intake and liver cancer risk: a report from two cohort studies in china. JNCI J Natl Cancer Inst. 12 DOI: 10.1093/jnci/djs277
Zhang W, Shu XO, Li H et al. Vitamin intake and liver cancer risk: a report from two cohort studies in china. JNCI J Natl Cancer Inst. 12 DOI: 10.1093/jnci/djs277
