Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Migraine aanvallen?
Vaak (dagelijks) 0%
 
Regelmatig (wekelijks) 0%
 
Af en toe (maandelijks) 10%
 
Zelden of nooit 90%
 
ABC GEZONDHEID - Artikels
15 juni 2008
Voeding is een belangrijke stressfactor
| 15/06/2008 |
Terug Verstuur link
lijn
Voeding is een belangrijke stressfactor Onze manier van denken, voelen en handelen hangt rechtstreeks af van onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Kortom datgene wat we eten bepaalt onze dagdagelijkse levenskwaliteit. De 'grondstoffen' die onontbeerlijk zijn voor de optimale werking van onze miljarden cellen komen van wat we eten en drinken en van de kwaliteit van de lucht die we inademen. Indien onze lichaamcellen niet de juiste voeding krijgen ontstaat er een toestand van cellulaire uitputting. Dit vertaalt zich in stressgevoelens bij de mens.

De beste manier om stress tegen te gaan is dus gezond te eten en bepaalde ontspanningstechnieken aan te leren. De meeste mensen die zich slecht voeden, zullen zich ook gespannen tot zelfs ziek voelen, zowel lichamelijk als mentaal. Een slecht eetpatroon, waarin geraffineerde producten, alcohol, slechte vetten en een overconsumptie van geraffineerde suikers centraal staan, kan niet anders dan chronische stress en op termijn ziekte veroorzaken. Verse groenten, fruit, vis en volkorenproducten zijn samen met water, thee, groenten- en fruitsappen de betere voedingsopties die stress zullen verminderen.

Hoe stress voorkomen?
Stress verergert darmproblemen

Bronnen:
Newman E, O'Connor DB, Conner M.
Attentional biases for food stimuli in external eaters: Possible mechanism for stress-induced eating? Appetite. 2008 Sep;51(2):339-42

 

lijn