Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
10 maart 2011
10 maart: wereldnierdag
| 10/03/2011 |
Terug Verstuur link
lijn
10 maart: wereldnierdag Hoe bescherm je je nieren?
Meer dan 75 procent van alle nierproblemen ontstaan door een te hoge bloeddruk die chronisch van aard is, of door suikerziekte. Er bestaan enkele zeer eenvoudige tips om je nieren te beschermen. Vermijd zoveel mogelijk de klassieke pijnstillers. Mensen die er veelvuldig gebruik van maken, beschadigen hun nieren. Het is ook zeer belangrijk te zorgen voor een degelijke hydratatie door voldoende water te drinken. Water houdt de nieren gezond. Vooral oudere mannen en vrouwen hebben hier problemen mee omdat ze zich minder bewust worden van het belang om voldoende te drinken.

Hoe dan ook is het voor iedereen eenvoudig dagelijks een fles water van anderhalve liter binnen handbereik te plaatsen. De opdracht is dan niet moeilijk. Om gezonde nieren te behouden moet men dagelijks minstens zo'n fles water leegdrinken. Het is vanzelfsprekend ook belangrijk om hypertensie en diabetes met alle mogelijke gezonde middelen te vermijden.

Groene thee
Hoe voorkom je diabetes?
Hoe nierproblemen voorkomen?
Hypertensie preventief benaderd

Bronnen:
Korhonen P, Aarnio P, Vesalainen R, Saaresranta T, Kautiainen H, Järvenpää S, Kantola I.
Hypertensive women with the metabolic syndrome are at risk of renal insufficiency more than men in general population. J Hum Hypertens. 2009 Feb;23(2):97-104.

 

lijn