Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
5 mei 2011
5 mei - Internationale dag van de Verloskundige
| 05/05/2011 |
Terug Verstuur link
lijn
5 mei - Internationale dag van de Verloskundige Een goede voeding is tijdens de zwangerschap extra belangrijk. Gedurende de hele zwangerschap is de baby afhankelijk van de voeding die de moeder gebruikt. De kwaliteit van de voeding moet hoog zijn, omdat van de meeste vitamines en mineralen wat extra nodig is. Dat betekent niet dat tijdens de zwangerschap "voor twee" gegeten moet worden. De basisvoeding die wordt geadviseerd voor volwassenen bevat ook voor zwangere vrouwen voldoende voedingsstoffen. Behalve foliumzuur en vitamine D is het tijdens de zwangerschap niet altijd nodig extra vitamines en mineralen te slikken.

Er wordt nogal eens gedacht dat het tijdens de zwangerschap nodig is wat extra of zelfs dubbele hoeveelheden te eten en te drinken. Dat is helemaal niet nodig. De zwangerschap vraagt inderdaad wat extra energie, maar de meeste vrouwen bewegen minder tijdens de zwangerschap waarvoor ze ook minder energie verbruiken. Daarom is het niet nodig om veel extra te eten. Met de aanbevolen basisvoeding krijgen moeder en kind in elk geval voldoende voedingsstoffen.
(Voor meer informatie, tik 'zwanger' en 'zwangerschap' in de zoekrobot bovenaan)

* Belangrijke mineralen en vitaminen bij zwangerschap
* Omega-3 essentieel tijdens zwangerschap
* Misselijk wegens zwangerschap? Stop met ijzersupplementen!

Bronnen:
Collins JK, Wu G, Perkins-Veazie P, Spears K, Claypool PL, Baker RA, Clevidence BA.
Watermelon consumption increases plasma arginine concentrations in adults Nutrition.

Breymann C, von Seefried B, Stahel M, Geisser P, Canclini C. Milk iron content in breast-feeding mothers after administration of intravenous iron sucrose complex.

Hisano M, Suzuki R et al. Vitamine B6 deficiency and anemia in pregnancy.

Ensiyeh J, Sakineh MA. Comparing ginger and vitamin B6 for the treatment of nausea and vomiting in pregnancy: a randomised controlled trial. Midwifery. 2009 Dec

 

lijn