Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
13 juni 2014
6 natuurlijke pijnstillers
| 13/06/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
6 natuurlijke pijnstillers Vele mensen nemen te goeder trouw ibuprofen tegen de pijn, maar beseffen niet welke vervelende bijwerkingen ze uitlokken. Ze beschadigen de maagwand en volgens recente rapporten brengen ze een verhoogd cardiovasculair risico met zich mee. Hieronder staan vijf populaire en natuurlijke pijnstillers/ontstekingsremmers beschreven die weinig of geen bijwerkingen hebben.

1. In India haalt men uit hars van de wierookboom (boswellia serrata) een extract dat gewrichtsontstekingen en astma kan behandelen. Boswellia wordt vaak genomen samen met kurkuma (geelwortel), dat curcumine als actieve stof bevat.
2. Een zalf waarin de pikante stof uit peper verwerkt is (capsaïne), kan spierpijn en gewrichtsklachten verlichten.
3. Cat's claw (Uncaria tomentosa) is een ontstekingsremmer uit Zuid-Amerika. Let op: een te hoge dosis kan diarree veroorzaken.
4. Omega-3-vetzuren DHA (Docosahexaeenzuur) en EPA (Eicosapentaeenzuur) zijn een must wanneer chronische ontstekingen aangepakt moeten worden. Bewezen werking bij artrose en reuma.
5. Vroeger kauwden mensen op wilgenbast, waarin een pijnstiller gelijkaardig aan aspirine zit. In tegenstelling tot aspirine is het extract van wilgenbast minder irritant voor de maag.

Hoe het risico op artroseklachten verminderen?
Tips om hoofdpijn te voorkomen!
Wat doe je tegen reuma?

Meer lezen:
Pijnstillers veroorzaken gehoorverlies
Paracetamol bij hoofdpijn kan lever beschadigen
Chronische pijn op natuurlijke wijze verminderen

Bronnen:
Marie Pirotta. Arthritis disease. The use of complementary therapies. Australian Family Physician. 39 (9)

 

lijn