Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
29 februari 2012
70 % van Europeanen heeft vitamine D-tekort!
| 29/02/2012 |
Terug Verstuur link
lijn
70 % van Europeanen heeft vitamine D-tekort! Vitamine D-waarden in het bloed zijn bij 50 % tot 70 % van de Europeanen te laag. Vitamine D-tekort is dus heel gewoon onder de Europese bevolking, ook voor de Europeanen die het geluk hebben om op zonnige plaatsen te wonen. Te weinig vitamine D werkt veel ziekten in de hand, zoals botontkalking, diabetes, hart- en vaatziekten en zelfs kanker.

Vooral vrouwen in de menopauze hebben een bijzonder hoog risico op een gebrek aan vitamine D. Extra vitamine D kan dan voor een betere fitheid zorgen, onder meer door sterkere spieren en door minder vetmassa. De aanbevelingen voor vitamine D zijn ondertussen verhoogd naar 600 eenheden per dag voor vrouwen in de menopauze, en naar 800 eenheden voor vrouwen ouder dan 70.

Bronnen:
Faustino R. Pérez-López, Marc Brincat, C. Tamer Erel, Florence Tremollieres, Marco Gambacciani, Irene Lambrinoudaki, Mette H. Moen, Karin Schenck-Gustafsson, Svetlana Vujovic, Serge Rozenberg, Margaret Rees. Vitamin D and postmenopausal health. Maturitas, 2012
70% of Europeans suffer from low vitamin D levels. Plataforma SINC. 10 January 2012

 

lijn