Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
31 juli 2019
Afslanken zonder hongergevoel
| 31/07/2019 |
Terug Verstuur link
lijn
Afslanken zonder hongergevoel Veel mensen spelen met de gedachte om af te slanken. Het grootste deel van hen heeft echter schrik om het hypocalorisch dieet, van minimaal 1200 calorieën per dag, niet te kunnen volhouden door het steeds terugkerende hongergevoel. Uit een Amerikaanse studie blijkt dat omega-3 vetzuren ook helpen om het hongergevoel te neutraliseren gedurende een afslankingsperiode. Wetenschappers recruteerden 232 vrijwilligers die aan overgewicht leden. Ze kregen het minimum hypocalorisch dieet van 1200 waardevolle calorieën per dag. De helft van de proefpersonen kreeg daarbij een voedingssupplement met laaggedoseerde omega-3 essentiële vetzuren, de andere helft nam 1300 milligram omega-3 per etmaal in.

Het was opmerkelijk dat de mensen die de hooggedoseerde omega-3 kregen nog nauwelijks een hongergevoel hadden onmiddellijk na de maaltijd en ook niet twee uur nadien. Problemen die wel optraden bij de groep die slechts 260 milligram omega-3 per dag consumeerden. Omega-3 is volgens de wetenschappers en de proefpersonen in staat om het hongergevoel te neutraliseren. Daardoor is dit voedingssupplement ook in staat mensen te ondersteunen die gewicht wensen te verliezen.

Hoe zwaarlijvigheid voorkomen?
Gezond vermageren, hoe doe je dat?

Meer lezen:
Een decafé tegen honger
Verstoring biologische klok leidt tot overgewicht
Suikervervangers veroorzaken gewichtstoename

Bronnen:
Dolores Parra, A. Ramel, N. Bandarra, M. Kiely, J.A. Martinez, I. Thorsdottir "A diet rich in long chain omega 3 fatty acids modulates satiety in overweight and obese volunteers during weight loss" Appetite 14 06 08

 

lijn