Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
17 juni 2019
Agressie en depressie verdubbelen het risico op een hartaanval
| 17/06/2019 |
Terug Verstuur link
lijn
Agressie en depressie verdubbelen het risico op een hartaanval Negatieve gevoelens, waaronder depressies en agressie zijn zeer slecht voor de hartfunctie. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie die uitgevoerd werd door wetenschappers van de Purdue universitei in Indianapolis. Voor hun onderzoek deden ze beroep op 316 gezonde mannen en vrouwen in de leeftijdscategorie tussen vijftig en zeventig jaar.
Ze ontdekten dat er een rechtstreeks verband bestond tussen een negatieve emotionele toestand - zoals depressie en agressie - en twee ontstekingsproteïnen in het bloed (interleukine 6 en CRP). Beide eiwitten worden in verband gebracht met levensbedreigende hartproblemen.

Regelmatig mediteren of ontspanningsoefeningen doen (yoga) helpen depressieve en - door omstandigheden - agressieve mensen om hun gevoelens beter te beheersen en negatieve emoties te voorkomen. Een andere oplossing is het gebruik van het voedingssupplement L-theanine. L-theanine is een aminozuur dat teruggevonden wordt in groene thee. De stof passeert zeer gemakkelijk de hersenbloedbarièrre en produceert in de hersenen een gevoel van rust die te vergelijken is na een ontspanningsmassage.

Hoe het risico op een depressie verkleinen?
Geef je hart de optimale bescherming!

Meer lezen:
Veroorzaken frisdranken agressie?
Antidepressiva amper beter dan neppil
Welke medicamenten maken je depressief?a>

Bronnen:
Alboni P, Favaron E, Paparella N, Sciammarella M, Pedaci M. Is there an association between depression and cardiovascular mortality or sudden death? J Cardiovasc Med (Hagerstown). 08 04;9(4):356-62

 

lijn