Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
11 december 2012
Amerikaanse pediatrie gaat voor biologisch
| 11/12/2012 |
Terug Verstuur link
lijn
Amerikaanse pediatrie gaat voor biologisch De Amerikaanse academie voor pediatrie (kindergeneeskunde) wilt meer onderzoek naar de rol van biologische voeding voor kinderen. Biologische voeding bevat duidelijk minder pesticiden, en hoewel het effect van pesticiden niet duidelijk is, moeten we toch voorzichtig zijn. Kinderen zijn immers veel kwetsbaarder voor hormoon-storende stoffen. Mogelijk zijn kleine hoeveelheden pesticiden voldoende om de ontwikkeling van de hersenen te verstoren. Zoiets dragen ze dan heel hun leven mee.

Biologische voeding bevat minder bacteriën die resistent zijn tegen antibiotica. De Amerikaanse pediatrie beseft ook dat biologische landbouw beter is voor het milieu, dat is mooi meegenomen. De academie benadrukt dat kinderen in de eerste plaats meer groenten en fruit moeten eten, of het om biologische groenten of fruit gaat, is van secundair belang.

Kinderen en vitaminen
Groeiproblemen bij kinderen

Meer lezen:
Biologisch is beter
De voordelen van lokale groenten

Bronnen:
Joel Forman, Janet Silverstein, Committee On Nutrition and Council On Environmental Health. Organic Foods: Health and Environmental Advantages and Disadvantages. Pediatrics, 2012
DOI: 10.1542/peds.2012-2579

 

lijn