Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
14 december 2012
Antioxidanten beschermen tegen darmkanker
| 14/12/2012 |
Terug Verstuur link
lijn
Antioxidanten beschermen tegen darmkanker Patiënten die hun darmpoliepen laten verwijderen, hebben een grote kans op terugkeer van poliepen. Poliepen zijn het begin van goedaardige tumoren en kunnen een voorbode zijn van darmkanker. Antioxidanten verlagen het risico op de terugkeer van goedaardige darmtumoren met bijna 40%, zo bleek uit een langdurige studie in Italië.

De deelnemers van de studie hadden allemaal al eens een operatie ondergaan om poliepen uit de darm te verwijderen. Ze moesten gedurende enkele jaren een supplement nemen dat selenium, zink, vitamine A, vitamine C en vitamine E bevatte. Terugkeer van de poliepen daalde gevoelig door het supplement te nemen. Darmkanker is een veel voorkomende en gevaarlijke kanker. Gelukkig kun je veel doen om darmkanker te voorkomen, bijvoorbeeld door een gezonde leefstijl erop nahouden.

Hoe voorkom je darmkanker!

Meer lezen:
Beschermt een multi tegen darmkanker?>
Omega-3 vetzuren beschermen tegen darmkanker

Bronnen:
Bonelli L, Puntoni M et al. Antioxidant supplement and long-term reduction of recurrent adenomas of the large bowel. A double-blind randomized trial. J Gastroenterol. 2012 Oct 13. [Epub ahead of print]

 

lijn