Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
12 juni 2012
Antioxidanten beschermen tegen schadelijke straling
| 12/06/2012 |
Terug Verstuur link
lijn
Antioxidanten beschermen tegen schadelijke straling De huid beschermt men niet alleen door er iets op te smeren, maar ook via beschermstoffen uit voeding. Dat bewees een test die artsen uitvoerden bij patiënten met borstkanker. De patiënten ondergingen bestralingstherapie, en om zich te beschermen tegen een ontstoken huid kregen ze een huidzalf en een supplement met antioxidanten. De antioxidanten zorgden voor een minder ontstoken huid in vergelijking met de patiënten die enkel een huidzalf kregen.

Bij een hogere dosis straling leek het effect van de antioxidanten te minderen. Het supplement met antioxidanten bevatte resveratrol (stof uit de schil van rode druiven), lycopeen (stof uit tomaten), vitamine C en anthocyanine (stof uit bessen). De studie is een nieuwe aanwijzing dat de huid ook van binnenuit verzorgd moet worden, in de eerste plaats met gezonde voeding.

Tips tegen zonnebrand

Meer lezen:
Selenium, een bescherming tegen huidkanker!
Groene thee tegen huidkanker

Bronnen:
Franco RD, Calvanese M, Murino P, Manzo R, Guida C, Gennaro DD, Anania C, Ravo V. Skin toxicity from external beam radiation therapy in breast cancer patients: protective effects of Resveratrol, Lycopene, Vitamin C and anthocianin (Ixor®). Radiat Oncol. 2012 Jan 30;7:12.

 

lijn