Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
21 juli 2015
Antioxidanten bij maculaire degeneratie
| 21/07/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Antioxidanten bij maculaire degeneratie Maculaire degeneratie is een leeftijdsgebonden oogziekte waarbij het centrale gezichtsveld onscherp wordt tot verdwijnt. Voor mensen die deze ziekte in het beginstadium hebben is er een beetje hoop dankzij een niet-toxische cocktail van voedingssupplementen.
Italiaanse wetenschappers vroegen aan 27 proefpersonen, die aan de oogziekte leden, om gedurende 12 maanden ofwel een neppil (placebo) in te nemen of een voedingssupplement dat bestond uit 180 milligram vitamine C, 30 milligram vitamine E, 22.5 milligram zink, 1 milligram koper, 10 milligram luteïne, 1 milligram zeaxanthine et 4 milligram astaxanthine.

De groep die de supplementen innam verklaarde dat de kwaliteit van het centrale zichtvermogen verbeterde. Die bewering werd bevestigd door de wetenschappers die via
onderzoeken de verbeteringen in het centrum van de retina (van nul tot vijf graden) konden meten. De antioxidanten veranderden niets aan de kwaliteit van het zijzicht.

Eenvoudige tips tegen vermoeide ogen
Hoe onderdruk je oogontstekingen?

Meer lezen :
Voedingssupplement tegen droge ogen en glaucoom
Tabaksrook en maculaire degeneratie
Omega-3 goed voor de ogen!

Bronnen:
Vincenzo Parisi, Massimiliano Tedeschi, Geltrude Gallinaro, Monica Varano, Sandro Saviano and S. Piermarocchi
Carotenoids and Antioxidants in Age-Related Maculopathy Italian Study: Multifocal Electroretinogram Modifications after 1 Year / Ophtalmology, 02 08, vol. 1 15, issue 2,Pages 324-333.e2

 

lijn