Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
30 mei 2013
Antioxidanten tegen mannelijke onvruchtbaarheid
| 30/05/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Antioxidanten tegen mannelijke onvruchtbaarheid Ongeveer 15 % van de mannen heeft vruchtbaarheidsproblemen. Oxidatieve stress draagt bij in de ontwikkeling van onvruchtbaarheid. Het verlaagt de zaadcelconcentratie, de beweeglijkheid van zaadcellen en de capaciteit om een eicel binnen te dringen. Zaadcellen zijn rijk aan onverzadigde vetzuren, die bijzonder gevoelig zijn voor oxidatieve stress.

Volgens wetenschappelijk onderzoek komen de volgende antioxidanten in aanmerking: carnitine, vitamine E, vitamine C, selenium, carotenoïden, glutathion, N-acetylcysteïne, co-enzym Q10 en pentoxifylline. Deze antioxidanten verlagen de oxidatieve stress, zoals aangetoond in studies, en vaak verbeteren ze de kwaliteit van het sperma. De auteurs van de studie vermelden er wel bij dat het nog te vroeg is om definitieve aanbevelingen te doen, omdat er nog te weinig klinische studies uitgevoerd zijn.

Behandeling van onvruchtbaarheid
De eenvoud van het leverreinigend diëet

Lees ook:
Vruchtbaarheids-Check®
Vitamine E en selenium verbeteren vruchtbaarheid van de man

Bronnen:
Agarwal A, Sekhon LH. The role of antioxidant therapy in the treatment of male infertility. Human Fertility, 12-10; 13(4): 217-225

 

lijn