Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
4 november 2014
Appelen tegen griep en astma?
| 04/11/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Appelen tegen griep en astma? Amerikaanse en Britse wetenschappers ontdekten dat bepaalde stoffen in appelen (maar ook in uien) mensen helpen beschermen tegen het griepvirus. Dit betekent vanzelfsprekend niet dat de klassieke voorzorgsmaatregelen op het vlak van hygiëne (handen wassen), grote massa's zoveel mogelijk ontwijken en voldoende rust nemen, kunnen verwaarloosd worden. Appelen bevatten relatief grote hoeveelheden quercetine. Deze stof zorgt er voor dat mensen die dagelijks een appel eten 53 procent minder kans hebben om astma, een bronchitis of griep te krijgen (mits het volgen van de klassieke voorzorgsmaatregelen).

Voor zwangere vrouwen is het zeer belangrijk om regelmatig een gezonde appel te verorberen. Ze beschermen hiermee niet enkel zichzelf, maar zorgen er tevens voor dat het ongeboren kind later veel minder kans maakt om een astmapatiënt te worden.
Quercetine beschikt over ontstekingswerende eigenschappen. Deze substantie blokkeert de vorming van ontstekingsreacties die veroorzaakt worden door de prostaglandines en leukotrienes. Kortom het griepvirus moet bij appeleters veel meer moeite doen om een mens ziek te maken dan dit het geval is bij personen die geen fruit consumeren. De appel is geen wondermiddel tegen de griep, wel een smakelijke hulp.

Hoe geraak je van astma af?
Vlierbessensiroop is zeer efficiënt tegen griep

Lees ook:
Appelen verminderen astmakans bij kinderen
Appels beschermen tegen darmkanker
Probiotica als preventie tegen verkoudheden en griep!

Bronnen:
J.M. Davis, E.A. Murphy, J.L. McClellan, M.D. Carmichael, J.D. Gangemi, Quercetin reduces susceptibility to influenza infection following stressful exercise, American Journal of Physiology-Regulatory, Integrative and Comparative Physiology Volume 295, Pages R505-R509

 

lijn