Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
1 maart 2013
Aromatherapie bij huilende baby's
| 01/03/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Aromatherapie bij huilende baby's Aromatherapie met lavendelolie vermindert huilbuien bij baby's met kolieken (huilbaby's). Dat bleek uit een studie met 40 baby's. Na een maand zorgde een aromabehandeling voor een sterke vermindering van huilbuien. De resultaten werden vergeleken met een groep baby's die geen aromabehandeling kregen. De baby's huilden ook veel minder dan voor de aanvang van de studie.

De therapeuten gebruikten één druppeltje lavendelolie in 20 ml amandelolie. De massage werd gedaan op de buik gedurende 5 à 15 min, direct na het begin van elke nieuwe huilbui. Lavendelolie zou spasmen verminderen in de darmen, maar andere etherische oliën kunnen ook nuttig zijn. Sommige artsen raden aan om de buikmassage een half uur na het eten toe te passen, want dit zou de ontlasting van gas en de stoelgang bevorderen.

Hoe huilende baby's sussen?

Meer lezen
Darmflora bij baby's
Citroenmelissethee helpt bij depressiviteit en angst

Bronnen:
Çetinkaya B et al. The effectiveness of aromatherapy massage using lavender oil as a treatment for infantile colic. International Journal of Nursing Practice. 2012; 18: 164-169

 

lijn