Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
14 november 2018
Aromatherapie voor huilbaby's
| 14/11/2018 |
Terug Verstuur link
lijn
Aromatherapie voor huilbaby's Aromatherapie met lavendelolie vermindert huilbuien bij baby's met kolieken (huilbaby's). Dat bleek uit een studie met 40 baby's. Na een maand zorgde een aromabehandeling voor een sterke vermindering van huilbuien. De resultaten werden vergeleken met een groep baby's die geen aromabehandeling kregen. De baby's huilden ook veel minder dan voor de aanvang van de studie.

De therapeuten gebruikten één druppeltje lavendelolie in 20 ml amandelolie. De massage werd gedaan op de buik gedurende 5 à 15 min, direct na de aanvang van elke nieuwe huilbui. Lavendelolie zou spasmen verminderen in de darmen, maar andere etherische oliën kunnen ook nuttig zijn. Sommige artsen raden aan om de buikmassage een half uur na het eten toe te passen, want dit zou de ontlasting van gas en de stoelgang bevorderen.

Hoe huilende baby's sussen?
Bescherming en ontwikkeling van cognitie en intelligentie

Meer lezen:
Darmflora bij baby's
Arseen in rijst niet goed voor baby's
Geen fruitsap voor baby's en kinderen

Bronnen:
Çetinkaya B et al. The effectiveness of aromatherapy massage using lavender oil as a treatment for infantile colic. International Journal of Nursing Practice. 2012; 18: 164-169

 

lijn