Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
28 juli 2016
Arseen in rijst niet goed voor baby's
| 28/07/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Arseen in rijst niet goed voor baby's Rijst is voor heel jonge kindjes niet goed omdat er te veel arseen in kan zitten. Ook tijdens de zwangerschap kan arseen schadelijk zijn, onder meer voor de groei van het ongeboren kind. Rijst, dat op natte bodems geteeld wordt, kan relatief veel arseen van de bodem onttrekken. Arseen is een giftig metaal en komt van nature voor in de bodem, in sommige bodems veel meer dan andere. Witte, gepolijste rijst bevat minder arseen dan bruine rijst, maar bevat ook minder vezels en nuttige voedingsstoffen.

Onlangs hebben Amerikaanse onderzoekers het probleem van rijst bevestigd door urinestalen van baby's te analyseren. Hogere arseenwaarden werden gevonden bij baby's die rijstproducten hadden gekregen. Baby's die rijstsnacks hadden gekregen, hadden de hoogste waarden. Het onderzoek vond ook dat 80% van alle baby's rijst geïntroduceerd kreeg vanaf de zesde maand.

Hoe gezonder eten?
Kinderen en vitaminen

Lees ook:
Ontgiftig je lichaam met chlorella
Bescherm je tegen de onzichtbare zware metalen
Moedermelk essentieel voor darmgezondheid van de baby

Bronnen:
Karagas MR, Punshon T, Sayarath V et al. Association of rice and rice-product consumption with arsenic exposure early in life. JAMA Pediatr. 2016 Apr 25. doi: 10.1001/jamapediatrics.2016.0120

 

lijn