Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
31 augustus 2015
Artrose aan de knieën? Doe meer aan beweging!
| 31/08/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Artrose aan de knieën? Doe meer aan beweging! Artrose mag geen excuus zijn om niet te bewegen. Volwassenen met slechte knieën gaan er verder op achteruit wanneer ze 'bij de pakken blijven zitten'. Zij die hun jaren al zittend doorbrengen, hebben een erg grote kans dat hun knieën volledig onbruikbaar worden. Dat blijkt uit een recente studie. Vele andere studies hebben bewezen dat beweging de conditie van knieën effectief kan ondersteunen.

Uiteraard is het geen gemakkelijke opgave om nog veel lichaamsbeweging te ondernemen wanneer je knieën heel de tijd pijn doen. Een partijtje tennis zal misschien niet meer lukken, wandelen en zwemmen zijn meestal wel haalbaar. Iemand met een bureaujob doet er goed aan om elke 20 minuten even recht te staan. Als we maar bewegen. Want door te bewegen train je de spieren in de dijen, billen en heupen. Zij moeten het gebrek aan flexibiliteit immers compenseren.

Artritis aan de knie voorkomen. Zorg voor sterke dijspieren
Hoe het risico op artroseklachten verminderen?

Lees ook:
Minder knieklachten met rode biet
Rozenbottels verlichten gewrichtspijnen
Kurkuma verdubbelt pijnstillende werking van glucosamine!

Bronnen:
Lee J, Chang RW, Ehrlich-Jones L, Kwoh CK et al. Sedentary behavior and physical function: objective evidence from the Osteoarthritis Initiative. Arthritis Care Res (Hoboken). 2015 Mar;67(3):366-73

 

lijn