ABC GEZONDHEID - Artikels
18 oktober 2011
Astaxanthine, superantioxidant
| 18/10/2011 |
| 18/10/2011 |
Bioactieve stoffen kunnen ook uit de zee komen. Astaxanthine, geproduceerd door microalgen, is zo'n stof.
Astaxanthine heeft een rode kleur. Zeedieren die astaxanthine-houdende algen eten, herkennen we dus aan hun rose-rode kleur: zalm, garnalen, kreeft, krab.
Astaxanthine is een van de sterkste antioxidanten in de natuur, 100 keer sterker dan vitamine E. Bij astma vertoont het een ontstekingsremmende activiteit wanneer het samen met ginkgo biloba en vitamine C genomen wordt. Enorm veel onderzoek wordt er nu mee gedaan bij
diabetes, alzheimer, kanker, oogziekten, hart- en vaatziekten en huidaandoeningen.
De microalgen die het meeste astaxanthine aanmaken, zijn Haematococcus pluvialis, Chlorella zofingiensis en Chloroccocum sp.
De eenvoud van het leverreinigend diëet.
Hoe het risico op luchtweginfecties verkleinen?
Afweerverhogende voedingsstoffen
Astaxanthine heeft een rode kleur. Zeedieren die astaxanthine-houdende algen eten, herkennen we dus aan hun rose-rode kleur: zalm, garnalen, kreeft, krab.
Astaxanthine is een van de sterkste antioxidanten in de natuur, 100 keer sterker dan vitamine E. Bij astma vertoont het een ontstekingsremmende activiteit wanneer het samen met ginkgo biloba en vitamine C genomen wordt. Enorm veel onderzoek wordt er nu mee gedaan bij
diabetes, alzheimer, kanker, oogziekten, hart- en vaatziekten en huidaandoeningen.
De microalgen die het meeste astaxanthine aanmaken, zijn Haematococcus pluvialis, Chlorella zofingiensis en Chloroccocum sp.
De eenvoud van het leverreinigend diëet.
Hoe het risico op luchtweginfecties verkleinen?
Afweerverhogende voedingsstoffen
Bronnen:
Potential health-promoting effects of astaxanthin:
A high-value carotenoid mostly from microalgae
Yuan J-P, Peng J et al. Mol. Nutr. Food Res. 2011, 55, 150-165
Potential health-promoting effects of astaxanthin:
A high-value carotenoid mostly from microalgae
Yuan J-P, Peng J et al. Mol. Nutr. Food Res. 2011, 55, 150-165