Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
10 april 2014
Autisme en B-vitaminen
| 10/04/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Autisme en B-vitaminen Kinderen met autisme lijden vaker aan een stofwisselingsstoornis. Deze kan verbeterd worden door extra B-vitaminen te nemen.
Onderzoek over autisme betreft meestal hersenonderzoek, maar andere studies wijzen op het belang van de algemene stofwisseling. Zo hebben kinderen met autisme hogere concentraties aan 'dicarboxylzuren' in de urine, een teken dat bepaalde stoffen in het bloed niet voldoende afgebroken worden.
Poolse onderzoekers hebben nagegaan of ze met voedingsstoffen die dicarboxylzuren in de urine konden verlagen. Ze gaven aan twintig kinderen magnesium (200 mg/dag), vitamine B6 (500 mg/d) en vitamine B2 (20 mg). Ze werden ook op een suikervrij dieet gezet.

De niveaus van de dicarboxylzuren daalden zeer sterk na suppletie. Een mogelijke verklaring zijn voedingstekorten, al is er bij sommige kinderen sprake van een genetisch defect.
De ouders verklaarden ook dat de autistische kinderen beterschap vertoonden, maar dat was slechts een subjectieve vaststelling.

Concentratieproblemen oplossen door ritme en voeding
Visoliesupplement beter dan Ritalin voor ADHD behandeling

Meer lezen:
Jodium belangrijk voor ontwikkeling van het kind
Hoge dosis vitamine B verbetert het humeur
Kwik in vaccins: beter te mijden

Bronnen:
Kaluna-Czapliska J et al. B vitamin supplementation reduces excretion of urinary dicarboxylic acids in autistic children. Nutrition Research 31 (2011) 497-502

 

lijn