Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
16 december 2019
Bereid je lichaam voor op de feestperiode
| 16/12/2019 |
Terug Verstuur link
lijn
Bereid je lichaam voor op de feestperiode De eindejaarsfeesten zijn een periode van vaak aangename, maar toch wel belastende feesten en familiebezoeken. De beste manier om dit aan te kunnen is zorgen dat je lichaam in prima conditie is. De herfst kun je gebruiken om daarvoor te zorgen. Het vallen van de bladeren is sowieso voor velen een wat zwaardere ‘leverperiode’.

De belangrijkste problemen van het ‘feesten’ situeren zich in het spijsverteringsstelsel (maagdarm, lever) en nieren. Ook slaapgebrek en stress kunnen hun tol eisen. Bereid je lichaam dus voor:
- Een langere periode van gezond eten, zonder fastfood en weinig alcohol, geeft je organen de kans om zich vooraf goed te reinigen en herstellen. Drink voldoende water en denk aan leverbeschermende supplementen zoals mariadistel, selenium, alfaliponzuur,… Let vooral op voor overbelasting door chocolade bij kinderen rond Sinterklaas/Sint Maarten.
- Optimaliseer je darmflora met een goede pre-probioticakuur.
- Zorg voor stressbestendigheid met B-vitamines en een goede multi.

De eenvoud van het leverreinigend diëet
Hoe risico op spijsverteringsklachten verminderen?

Meer lezen:
Hoe een 'feestkater' voorkomen?
Bescherm je lever tijdens de feestdagen!
Hoe merk je dat je nieren niet meer zo goed werken?

Bronnen:
Federico A, Dallio M, Loguercio C. Silymarin/Silybin and Chronic Liver Disease: A Marriage of Many Years. Molecules. 2017 Jan 24;22(2).
Abenavoli L et al. Milk thistle (Silybum marianum): A concise overview on its chemistry, pharmacological, and nutraceutical uses in liver diseases. Phytother Res. 2018 Nov;32(11):2202-2213.

 

lijn