Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
8 april 2019
Bescherm je tegen onzichtbare zware metalen
| 08/04/2019 |
Terug Verstuur link
lijn
Bescherm je tegen onzichtbare zware metalen We leven in een tijdperk waarin mensen steeds meer geconfronteerd worden met onzichtbare milieuvervuiling. In de lijst van pollutiebedreigingen hebben de zware metalen een zeer kwalijke reputatie. Lood, kwik en aluminium, om slechts de drie meest bekende zware metalen te vernoemen, zijn alomtegenwoordig in ons leven en we weten het niet. Ze veroorzaken ziekten zoals extreme, onverklaarbare vermoeidheid, depressies, een ontregeling van de schildklier, de ziekte van Alzheimer, Parkinson-dementie en kanker.

De zware metalen zitten onzichtbaar in de lucht die we inademen, in het water, in de meeste cosmeticaproducten (in bijna iedere deodorant vinden wetenschappers aluminium terug). Koken in aluminiumpotten en pannen is voldoende om in enkele jaren tijd met een zware metalen vergiftiging geconfronteerd te worden. Er bestaan gelukkig een aantal middelen om de gevaren te beperken. Vermijd cosmetica waarin er aluminium zit. Gebruik miso (of Omega 7, Vitamine K2), 200 microgram selenium per dag en mariadistel (sylmarine). Alle genoemde stoffen bevatten beschermende eigenschappen en helpen om de zware metalen uit het organisme te verwijderen.

Ontgiftig jezelf met de juiste voeding
Gevoelige hoofdhuid door stress en luchtvervuiling

Meer lezen:
Aspecten van huidirritatie
Mineralen versus zware metalen
Milieuverontreiniging oorzaak van overgewicht

Bronnen:
Mouhaoui M, Khaleq K, Rabbai O, Yaqini K, Louardi H. Aluminium phosphide poisoning and pregnancy (case report). Ann Fr Anesth Reanim. 08 01 5
Furst A. Can nutrition affect chemical toxicity? International Journal of Toxicology. 01; 21:419-424

 

lijn