Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
28 februari 2014
Bescherm je tegen verkoudheid met natuurlijke stof
| 28/02/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Bescherm je tegen verkoudheid met natuurlijke stof Mannen en vrouwen die vaker dan normaal geplaagd worden door verkoudheden, hebben baat bij een supplement met lactoferrine en weiproteïne. Deze combinatie halveert het aantal verkoudheden. Ook het aantal ziektedagen en de symptomen verminderden. Lactoferrine kan dus probleemloos toegevoegd worden aan het arsenaal van natuurlijke afweerversterkende stoffen, denk maar aan zink, vitamine C en bepaalde plantenextracten.

Verkoudheid, de algemene naam voor acute infecties aan de luchtwegen, is een grote gesel tijdens de wintermaanden. Meer dan 200 virussen die verkoudheid veroorzaken zijn beschreven geweest. Goede medicatie is onbestaande, ze onderdrukt een weinig de symptomen, maar ze bevordert het herstel niet.
Belangrijker is de eigen afweer te versterken. De cruciale fase van een infectie is het contact tussen virussen en de slijmvliezen in de luchtwegen. In de slijmvliezen zit onder andere lactoferrine die infecties helpen af te wenden. Ook weiproteïne is nuttig. Het versterkt de afweer en is antimicrobieel, zoals dat aangetoond werd bij patiënten met hiv.

Hoe behandel je een verkoudheid?
Hoe kun je een verkoudheid voorkomen?

Meer lezen:
Honing tegen verkoudheid en hoest
Zink, vitamine C en pycnogenol tegen verkoudheid
Knoflook tegen griep en verkoudheid

Bronnen:
Vitetta L, Coulson S et al. The clinical efficacy of a bovine lactoferrin/whey protein Ig-rich fraction (Lf/IgF) for the common cold: a double blind randomized study. Complement Ther Med. 2013 Jun;21(3):164-71

 

lijn