Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
8 oktober 2020
Bescherming tegen luchtweginfecties
| 08/10/2020 |
Terug Verstuur link
lijn
Bescherming tegen luchtweginfecties De combinatie van selenium en zink, vitamine C en echinacea beschermt de luchtwegen tegen de schadelijke gevolgen van een infectie. Voor mensen met obstructieve longziekten is dat van vitaal belang.
Mensen met een obstructieve longziekten hebben een vernauwing aan de luchtwegen zodat ze minder goed ademen. Roken is een typische oorzaak van luchtwegvernauwingen. Slijm ophoesten en ademhalingsstoornissen zijn er het logische gevolg van.

Virale infecties verergeren de aandoening, vandaar dat patiënten die aan obstructieve longziekten lijden en astmapatiënten extra bescherming nodig hebben. Vitamine C is een belangrijke antioxidant in de longen en kan deze virale schade inperken. Selenium en zink zijn cruciale voedingsstoffen voor onze weerstand. Van echinacea weten we dat dit kruid de immuniteit in ons lichaam verhoogt.

Hoe het risico op luchtweginfecties verkleinen?
Hoe kun je een verkoudheid voorkomen?

Lees ook:
Dossier Covid-19
Hoe je weerstand verhogen? (2)
Optimaliseer je immuniteit tegen herfst en winter

Bronnen:
Elliott WJ, Izzo JL Jr. Device-guided breathing to lower blood pressure: case report and clinical overview. MedGenMed. 06 08 1;8(3):23.
Isbaniah F, Wiyono WH et al. Echinacea purpurea along with zinc, selenium and vitamin C to alleviate exacerbations of chronic obstructive pulmonary disease: results from a randomized controlled trial. Journal of clinical pharmacy and therapeutics. 10; doi:10.1111/j.1365-2710.10.01212.x

 

lijn