Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
16 mei 2018
Betere slaapkwaliteit met melatonine
| 16/05/2018 |
Terug Verstuur link
lijn
Betere slaapkwaliteit met melatonine Melatonine verbetert de kwaliteit van de slaap. Het is tevens een zeer sterke antioxidant die er voor bekend staat dat het de veroudering van het lichaam helpt vertragen. Ons lichaam maakt zelf melatonine aan gedurende de nacht. De hoogste concentratie wordt geproduceerd tussen 2 en 3 uur in de zeer vroege ochtend. De melatonineproductie is het hoogst bij adolescenten. Naarmate mensen ouder worden maken ze ook minder melatonine aan. Dat is de reden waarom mannen en vrouwen vanaf hun veertigste levensjaar dikwijls last hebben om van slapeloosheid . Meestal neemt men dan zijn toevlucht tot slaappillen.

Steeds meer wetenschappers raden mensen aan eerst melatonine supplementen te gebruiken vooraleer over te gaan tot het gebruik van verslavende kalmeer- of slaappillen. Melatonine veroorzaakt geen neveneffecten en heeft ook geen verslavende eigenschappen. Melatonine regelt de biologische klok van de mens en zorgt voor een rustige herstellende slaap. Melatonine is ook een ideaal middel om probleemloos over te schakelen naar de zomer- of wintertijd.

Een goede slaaphygiëne voor een goede slaap
Hoe behandel je slapeloosheid op een natuurlijke wijze?

Lees meer:
Slaaptekort: hoe vaak word jij wakker 's nachts?
Verstoring biologische klok leidt tot zwaarlijvigheid
Verstoorde nachtrust even nadelig als slaapgebrek

Bronnen:
Carr R, Wasdell MB, Hamilton D, Weiss MD, Freeman RD, Tai J, Rietveld WJ, Jan JE. : Long-term effectiveness outcome of melatonin therapy in children with treatment-resistant circadian rhythm sleep disorders.
J Pineal Res. 07 11;43(4):351-359

 

lijn