Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
26 november 2013
Bewegen om minder te eten!
| 26/11/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Bewegen om minder te eten! Een wetenschappelijke studie toont duidelijk aan dat dagelijkse beweging de productie van een eiwit stimuleert dat er voor zorgt dat sportieve mensen minder honger hebben en dus eigenaardig genoeg minder eten dan sedentair levende mannen en vrouwen.
Wilt u gewicht verliezen? Doe dan aan sport!
Het team van Dokter Veronica Araya, dat verbonden is aan de universiteit van Santiago in Chili, vroeg aan vijftien mensen met overgewicht om dagelijks tussen 45 minuten en een uur aan sport te doen, en dit zonder iets te wijzigen aan hun voedingsgewoonten. Na drie maanden stelde men bij alle deelnemers vast dat ze niet alleen lichaamsvet hadden verloren, maar dat de vrijwillige proefpersonen ook minder aten. Hoe is dit uit te leggen?

Fysiek actief zijn stimuleert de productie van de BDNF proteïne (brain derived neurotrophique factor). Die zorgt er voor dat mensen minder eten. Drie maanden sporten resulteerde in een aanzienlijke stijging van de BDNF proteïne.

Overgewicht voorkomen
Hoe gezonder eten?

Meer lezen:
Begin je dag met een lage glycemische index!>
Gewicht verliezen zonder hongergevoel
Hoe sport je om snel te vermageren?

Bronnen:
Vaynman SS, Ying Z, Yin D, Gomez-Pinilla F. Exercise differentially regulates synaptic proteins associated to the function of BDNF. Brain Res. 06 01 27;1070(1):124-30.

 

lijn