Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Houdt u uw cholesterol onder controle?
ABC GEZONDHEID - Artikels
21 mei 2007
Bewegen zorgt voor meer hersencellen en betere studieresultaten
| 21/05/2007 |
Terug Verstuur link
lijn
Bewegen zorgt voor meer hersencellen en betere studieresultaten Dagelijks een half uurtje bewegen zorgt voor de ontwikkeling van nieuwe hersencellen in de hippocampus. Dat is het deel van de hersenen die voor een optimale functie van het geheugen zorgt. Recreatief sporten verbetert ook de activiteit van de bestaande neuronen en voorkomt het vroegtijdig afsterven van hersencellen.
Studies tonen aan dat meer sport op school en iets minder theoretische lessen er kunnen voor zorgen dat studenten niet alleen betere examenresultaten behalen, maar dat ze tevens over een betere, en meer stressbestendige fysieke conditie beschikken.

Wetenschappers halen het voorbeeld aan van 273 kinderen uit de lagere school. Jongens en meisjes die iedere week 150 minuten aan sport deden behaalden duidelijk betere resultaten dan de groep die de klassieke schoolopleiding zonder sportieve activiteiten afwerkten. Meer nog, leerlingen die zonder sport slechte schoolresultaten behaalden, scoorden dankzij de sport veel betere examenuitslagen. Dit is een tip voor alle studenten die nu hun examens doen.

Concentratieproblemen oplossen door ritme en voedingA Mini Junior

Lees eveneens:
Waarom verouderen onze hersenen ?

 

lijn