Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
27 december 2011
Bij eczeem zijn probiotica beter dan prebiotica
| 27/12/2011 |
Terug Verstuur link
lijn
Bij eczeem zijn probiotica beter dan prebiotica Een combinatie van probiotica en prebiotica verbetert eczeem beter dan prebiotica alleen. Dat konden artsen afleiden bij 54 kinderen met eczeem. Ook in de groep van kinderen die enkel prebiotica namen, was er verbetering merkbaar, echter minder. De kinderen in de pre/progroep hadden ook minder medicatie nodig.

Zowel probiotica als prebiotica hebben een gunstige werking op het immuunsysteem. In de studie gebruikte men Lactobacillus salivarius als probioticum en fructo-oligosaccharide als prebioticum. Andere studies stellen dat probiotica beter geschikt zijn voor de preventie van eczeem, eerder dan in de behandeling ervan.
Eczeem komt steeds vaker voor in westerse landen, maar ook in landen waar er een toenemende modernisering aan de gang is. Mogelijk wordt het immuunsysteem vlak na de geboorte op een slechte manier gevormd door de moderne manier van leven.

Ontgiftig jezelf met de juiste voeding
Sterkere darmbarrière = sterkere immuniteit

Meer lezen
Darmflora bij baby's
Chinese kruidensiroop tegen eczeem
De geneeskracht van aloë vera

Bronnen:
Wu K-G, Li T-H et al. Lactobacillus salivarius plus fructo-oligosaccharide is superior to fructo-oligosaccharide for treating children with moderate to severe atopic dermatitis: a double-blind randomised clinical trial of efficacy and safety. British Journal of Dermatology. 2011, 22 augustus. E-pub

 

lijn