Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
1 september 2016
Bijen lijden onder huishoudelijke bestrijdingsmiddelen
| 01/09/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Bijen lijden onder huishoudelijke bestrijdingsmiddelen Bijen verzamelen hun stuifmeel niet zozeer van landbouwgewassen, maar vooral van bloemen die in tuinen staan. Het grootste deel van het stuifmeel blijkt niet afkomstig te zijn van gewassen, zo toont onderzoek aan. Bijen komen dus in contact met veel meer vormen van pesticiden dan voorheen gedacht. Ook pesticiden die in huishoudens gebruikt worden zijn overvloedig aanwezig in bijenkasten. De meest voorkomende groep van pesticiden in stuifmeel van bijen is zelfs de groep van pyretroïden, die onder andere ingezet worden om muggen weg te houden.

Deze bevindingen zijn erg verrassend, want ze werden gedaan in landbouwgebieden. De onderzoekers van de Purdue universiteit, die de veelheid aan pesticiden in stuifmeel aantroffen, noemen ze ronduit zorgwekkend. De nadruk lag tot nog toe enkel op de impact van landbouwpesticiden op de bijenpopulatie, maar nu blijkt dat andere bestrijdingsmiddelen ook een grote stressfactor zijn voor bijen.

De eenvoud van het leverreinigend diëet.
Ontgiftig jezelf met de juiste voeding

Lees ook:
Pesticiden oorzaak van alzheimer?!
B-vitaminen zuiveren het lichaam van DDT
Bijensterfte ook dramatisch voor de wereldgezondheid

Bronnen:
Long EY, Krupke CH2. Non-cultivated plants present a season-long route of pesticide exposure for honey bees. Nat Commun. 2016 May 31;7:11629

 

lijn