Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
13 oktober 2015
Bisfenol A hangt ook in de lucht
| 13/10/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Bisfenol A hangt ook in de lucht Bisfenol A komt het lichaam niet alleen binnen via de voeding (bv. via frisdranken uit blik) maar ook via de lucht. De concentratie van BPA in de lucht op plekken waar het geproduceerd wordt, overschrijdt de drempelwaarde vele malen. Op andere plaatsen ligt het niveau een stuk lager, maar nog steeds hoog genoeg om bij slakken geslachtsproblemen te veroorzaken! BPA is een hormoonstoorder, waarvan de gezondheidseffecten nauwelijks onderzocht zijn.

Deze metingen werden door de universiteit van Missouri (VS) gedaan. Het Amerikaanse voedselagentschap (FDA) beweert nog steeds dat het BPA-niveau in voeding geen gevaar inhoudt omdat het snel uit het lichaam verwijderd wordt. Het houdt echter geen rekening met de impact van BPA-glucuronide, een afbraakproductie van BPA dat in de lever gevormd wordt en dat mogelijk obesitas veroorzaakt. Een eerdere studie vond bovendien dat BPA de bloeddruk kan verhogen.

Ontgiftig jezelf met de juiste voeding
Preventieve maatregelen tegen indoor luchtvervuiling

Lees ook:
Luchtvervuiling, astma en vitamine C
Ontgifting van luchtvervuiling met broccoli
Ongezonde lucht veroorzaakt prestatieverlies

Bronnen:
Jeff Sossamon. Chemicals released in the air by industrial sites and wastewater treatment sites could adversely affect wildlife and humans. University of Missouri May 18, 2015 http://munews.missouri.edu/news-releases/2015/0518-atmospheric-release-o...

 

lijn