Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
10 maart 2009
Boswellia verzacht artritisklachten
| 10/03/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
Boswellia verzacht artritisklachten De meeste mensen die artritisklachten hebben nemen hun toevlucht tot - op termijn - toxische pijnstillers en dito ontstekingsremmers. Voor hen is er goed nieuws. De wetenschappelijke studies die de natuurlijke, niet-toxische genezingskracht van boswellia en glucosamine onderbouwen, stapelen zich op. De werking van de boswelliazuren berust op het remmen van het ontstekingsproces via de zogenoemde leucotriënen-remming. Leucotriënen zorgen in het lichaam voor het aanwakkeren en onderhouden van het ontstekingsproces. Boswellia verbetert tevens de bloedcirculatie in de gewrichten en de rondomliggende weefsels. Boswellia laat op die manier - binnen een periode van 14 dagen - de artritisontsteking verdwijnen.

Het is wel goed om Boswellia samen te gebruiken met glucosaminesulfaat. Dit laatste supplement zorgt voor de aanmaak van nieuw kraakbeen. Artsen raden meestal driemaal 500 milligram glucosaminesulfaat per dag aan, alsook drie Boswellia capsules met 300 milligram gestandaardiseerd extract.

Meer lezen:
Hoe artritisklachten verminderen of voorkomen?

Bronnen:
Singh S, Khajuria A, Taneja SC, Johri RK, Singh J, Qazi GN.
Boswellic acids: A leukotriene inhibitor also effective through topical application in inflammatory disorders. Phytomedicine. 2008 Jun;15(6-7):400-7.

 

lijn