Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
15 december 2014
Bromelaïne helpt bij sinusitis
| 15/12/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Bromelaïne helpt bij sinusitis Sinusitis is een ontsteking van de sinussen of 'neusbijholten'. Bij een gewone verkoudheid zijn alle slijmvliezen betrokken dus ook die in de bijholten, zonder dat er dan een echte sinusitis is. Als het slijm dat in zich die sinussen ophoopt besmet raakt spreken we over een sinusitis. Een acute sinusitis duurt gemiddeld 2 tot 3 weken waarbij er etterig secreet ("gekleurd slijm") in de bijholte zit. Men spreekt over een chronische sinusitis als die minstens 6 maanden duurt. Mensen met sinusitis hebben aangezicht- en hoofdpijn. Sinusitis wordt dikwijls voorafgegaan door een periode van vermoeidheid, of een daar aan gekoppelde verkoudheid die ontstaat door een dalende immuniteit.

Natuurlijke middeltjes om sinusitisklachten te voorkomen zijn een warme douche nemen, of warme compressen gedurende 20 tot 30 minuten op de neus leggen en zorgen voor een luchtvochtigheid van om en bij de 50 procent. Veel drinken is belangrijk omdat voldoende vocht zorgt voor het sneller vrijkomen van de vastzittende sinusslijmen. Vermijd wel alcohol en chemische neusdruppels en sprays.
Eet veel ananas. In deze exotische vrucht zit een ontstekingswerend en pijnstillend enzym dat bromelaïne heet. Het is ook te krijgen onder de vorm van een voedingssupplement.

Hoe het risico op luchtweginfecties verkleinen?
Hoe behandel je een verkoudheid?

Lees ook:
Sinusitis kan tandpijn veroorzaken
Natuurlijke middelen tegen luchtweginfecties
Bescherm je tegen verkoudheid met natuurlijke stof

Bronnen:
Helms S, Miller A. Natural treatment of chronic rhinosinusitis. Altern Med Rev. 06 09 11(3):196-207.

 

lijn