Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
30 oktober 2014
Buikgriep rukt op
| 30/10/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Buikgriep rukt op Meer mensen dan anders zijn getroffen door het buikgriepvirus.
Buikgriep is een kenmerkend ongemak dat dikwijls optreedt in de herfst. De toestand normaliseert zich meestal vanzelf binnen enkele weken. Mensen die buikgriep hebben moeten in de buurt van een toilet blijven. Aanvallen van diarree worden vergezeld van misselijkheid, braakneigingen en koorts.
Aangezien buikgriep een virale aandoening is, zijn antibiotica niet de aangewezen middelen. Je kunt het beste uitzieken en veel drinken om verschijnselen van uitdroging tegen te gaan.

Een echte remedie is er trouwens niet. Buikgriep verdwijnt vanzelf binnen een periode van vier tot vijf dagen. Het is wel raadzaam een arts te raadplegen indien de symptomen na vier dagen niet verbeteren.
De immuniteit versterken om buikgriep te voorkomen is de beste maatregel. Dit kan o.a. door dagelijks een multivitaminepreparaat te gebruiken in combinatie met een verhoogde dosis vitamine C. Beperk het gebruik van suikerrijke voeding, alcohol en koffie. Genoemde producten zijn echte vitaminerovers die het afweersysteem verzwakken.

Rust kalmeert overgevoelige darmen
Sterkere darmbarrière = sterkere immuniteit
De immuniteit verhogende eigenschappen van vitamine C

Lees ook:
Probioticum versterkt afweer tegen griep
Voeding en supplementen die griep voorkomen
Handen wassen om winterinfecties te voorkomen

Bronnen:
Hamer DH, Sempértegui F, Estrella B, Tucker KL, Rodríguez A, Egas J, Dallal GE, Selhub J, Griffiths JK, Meydani SN. Micronutrient Deficiencies Are Associated with Impaired Immune Response and Higher Burden of Respiratory Infections in Elderly Ecuadorians.

Fletcher RH, Fairfield KM
Vitamins for chronic disease prevention in adults: clinical application

 

lijn