Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
3 november 2014
Centella bestrijdt huidveroudering
| 03/11/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Centella bestrijdt huidveroudering Het geneeskrachtige kruid 'centella asiatica' wordt in Aziatische landen al meer dan 3000 jaar gebruikt voor de meest uiteenlopende aandoeningen. In het Westen geniet dit kruid veel belangstelling voor de behandeling van huidproblemen. Het kruid bespoedigt de genezing van wonden en remt 'versuikering' in de huid. Versuikering van bindweefsel in de huid verhindert dat het bindweefsel zich op een correcte manier kan herstellen. Littekens en rimpels ontstaan dan.

Aziatische centella is doeltreffend in het behandeling van diverse huidaandoeningen, zoals kleine wonden, slecht helende wonden, brandwonden, psoriasis en de ernstige ziekte sclerodermie. Het verbetert de elasticiteit en trekkracht van nieuw gevormde huid. Onderzoek suggereert dat het zelfs nuttig is tegen verouderde huid en cellulite.

Hoe risico op cellulite verminderen?
Hoe behandel je schaaf- en snijwonden ?
Hoe eczeem voorkomen en behandelen?
Hoe kan men de psoriasisaanvallen verminderen

Meer lezen:
Natuurlijke hulpmiddeltjes tegen acne
De oorzaken van cellulite en enkele oplossingen

Bronnen:
Bylka W, Znajdek-Awiżeń P et al. Centella asiatica in cosmetology. Postepy Dermatol Alergol. 2013 Feb;30(1):46-9
Maramaldi G, Togni S1 et al. Anti-inflammaging and antiglycation activity of a novel botanical ingredient from African biodiversity (Centevita™). Clin Cosmet Investig Dermatol. 2013 Dec 12;7:1-9. doi: 10.2147/CCID.S49924. eCollection 2013.

 

lijn