Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
4 juli 2012
Champagne goed voor de bloedvaten
| 04/07/2012 |
Terug Verstuur link
lijn
Champagne goed voor de bloedvaten Dat rode wijn goed is voor het hart, werd in het verleden menigmaal aangetoond. Nu hebben wetenschappers ook een gunstige werking van champagne ontdekt.
Ze lieten een aantal proefpersonen twee glazen champagne per dag drinken. De wetenschappers zagen de bloedvaten bij de champagnedrinkers lichtjes ontspannen en zagen ook dat de oxidatieve stress in het bloed daalde. Het drinken van een alcoholhoudend fruitdrankje (placebo) had die effecten niet.

Ook in champagne zitten specifieke stoffen die de bloedvaten beschermen, zoals hippur-, protocatechu- en isoferulazuur. Alhoewel dit nog niet onderzocht is geweest, verwachten wetenschappers voor cava en prosecco dezelfde effecten. Je hoeft dus niet al te diep in de portemonnee te tasten.

Hypertensie preventief benaderd
Hoe je bloedvaten sterk houden?

Lees ook:
Stof uit rode wijn verbetert bloedstroom

Bronnen:
David Vauzour, Emily J. Houseman et al. Moderate Champagne consumption promotes an acute improvement in acute endothelial-independent vascular function in healthy human volunteers. British Journal of Nutrition, Volume 103 Issue 08 , pp 1168-1178

 

lijn