Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Mijn interesse in ABCgezondheid is:
ABC GEZONDHEID - Artikels
12 februari 2007
Chemicaliën in de atmosfeer zijn neurotoxisch en eisen steeds meer slachtoffers!
| 12/02/2007 |
Terug Verstuur link
lijn
Chemicaliën in de atmosfeer zijn neurotoxisch en eisen steeds meer slachtoffers! Het gezaghebbende Britse medische tijdschrift ‘The Lancet’ publiceerde einde 2006 een opmerkelijk artikel met als titel ‘Developmental Neurotoxicity of Industrial Chemicals – A Silent Pandemic’.
Kort na de publicatie besloot Nederland om vanaf dit jaar proeven te doen om bij ernstige luchtvervuiling de autobestuurders te verplichten over minder drukke wegen te rijden. Het Europees Parlement nam een resolutie aan die de chemische industrie verplicht om voor alle nieuwe chemische stoffen eerst het bewijs te leveren dat ze onschadelijk zijn voor de gezondheid van de mens.
Vandaag worden er in de Europa meer dan 100.000 chemicaliën geproduceerd. Veel daarvan werden ontwikkeld na de tweede wereldoorlog. De lange-termijn, lage-dosis effecten van veel van deze chemicaliën zijn nooit onderzocht. De term ‘lage-dosis’ is trouwens misleidend. De term impliceert dat lage concentraties niet schadelijk zijn. Maar veel chemicaliën zijn schadelijk bij zeer lage dosissen, zoals de herbicide 2,4,5-T die schadelijk is in deeltjes-per-triljoen.
Het gevolg van al die voor het menselijk oog onzichtbare chemische stofdeeltjes is gigantisch. Vermoeidheid, astma, kanker, hartaandoeningen, reuma worden allemaal gerelateerd aan de giftige stoffen in de atmosfeer.
Ook veel neurologische aandoeningen worden al in verband gebracht met de chemische toxiciteit van onze aardse dampkring. Steeds meer kinderen en volwassenen lijden aan chemische sensitiviteit.

Darmen beschermen tegen toxines

 

lijn