Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
13 mei 2014
Chinese kruiden, een verstandig idee!
| 13/05/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Chinese kruiden, een verstandig idee! Traditionele Chinese geneeswijzen zijn een verzameling van behandelingen die in het verre Oosten al duizenden jaren hun nut bewezen hebben. Maar in het Westen staan we er nog steeds erg sceptisch tegenover. Onterecht, want de westerse geneeskunde kan verre van alle ziekten behandelen en de oosterse geneeskunde beschikt over een ongekend arsenaal aan geneeskrachtige kruiden.

Enkele voorbeelden: Chinese kruiden helpen tegen hoest en lopende neus bij verkoudheid en griep. Ze geven meer energie bij vermoeidheid. Ze helpen bij slapeloosheid. Ze verlichten klachten van de menopauze. Enzovoort, enzovoort.
Neem wel volgend advies in acht: win steeds het advies in van jouw arts. Kruiden kunnen de werking van medicatie beïnvloeden, en in sommige gevallen belasten ze de lever en nieren (zoals medicatie dat ook kan doen). In het ideale geval vind je een arts die samenwerkt met een fytotherapeut of 'kruidentherapeut'. In de goede handen van een specialist zijn Chinese kruiden een prima optie. Zeker het proberen waard!

Hoe het gebruik van antibiotica vermijden?
Hoe behandel je slapeloosheid op een natuurlijke wijze?

Meer lezen:
Chinees kruid bij herstel na beroerte
Chinese kruidensiroop tegen eczeem
Chinese kruiden tegen premenstruele ongemakken

Bronnen:
Chinese Herbs Can Be Good Medicine for You. Ancient therapy complements Western care. Cleveland Clinic News Wire. Maart 2014

 

lijn