Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
6 januari 2010
Chinese kruiden tegen premenstruele ongemakken
| 06/01/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Chinese kruiden tegen premenstruele ongemakken TCM voor premenstruele symptomen heeft de test van de moderne geneeskunde doorstaan. Dit wil zeggen dat ze helpen de symptomen te verlichten op een manier die sterker is dan een placebo-effect.
Tussen 11% en 32% van de vrouwen in hun vruchtbare jaren heeft last van het premenstrueel syndroom (PMS). PMS kent vele (vage) symptomen gaande van veranderingen in de gemoedstoestand (angst, depressie, geïrriteerdheid...) tot slapeloosheid, hoofdpijn en hartkloppingen. Heel wat onderzoek is aan dit onderwerp besteed geweest, maar nog steeds is het volledig mechanisme niet achterhaald. Een degelijk medicijn tegen PMS zonder bijwerkingen bestaat nog niet.

De Traditionele Chinese Geneeskunde (Eng. TCM) beroept zich op een eeuwenlange traditie en baseert zich op een uniek systeemdenken. TCM betrekt het hele lichaam bij de diagnose; een geheel van organen die onafscheidelijk van elkaar functioneren. Dit denkpatroon past goed bij de premenstruele ongemakken, die in de eerste plaats een systemische aanpak nodig hebben.
TCM heeft geen ernstige bijwerkingen en wordt algemeen beschouwd als veilig.

Lees ook:
Elimineer uw tekort aan magnesium

Bronnen:
Chou PB, Morse CA et al. A controlled trial of Chinese herbal medicine for premenstrual syndrome. Journal of Psychosomatic Obstetrics & Gynecology. 2008; 29(3):189-196

 

lijn