Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
7 februari 2018
Chlorella verbetert zuurstofopname
| 07/02/2018 |
Terug Verstuur link
lijn
Chlorella verbetert zuurstofopname Chlorella is een ééncellige groene alg, die zeer rijk is aan nutriënten, zoals vitamines, mineralen, eiwitten, omega 3-vetzuren en vezels.
Een recente studie toonde aan dat 4 weken suppletie met chlorella de zuurstofopname verbeterde bij gezonde mannen. Tevens verbeterden de afzonderlijke deficiënties of tekorten aan nutriënten bij de deelnemers. De verbetering in zuurstofopname was het grootste bij diegenen met nutriëntendeficiënties.

Een oudere (dubbelblind)studie toonde aan dat suppletie met chlorella de stijfheid van de slagaders vermindert en de productie verhoogt van relaxerende componenten door het bloedvatendotheel (binnenwand). Dit resulteert in een betere soepelheid en werking van de slagaders. Chlorella zou de bloedvatwerking dus kunnen verbeteren bij het verouderen, en dus het risico op bloeddrukverhoging (hypertensie) en hart- en vaatziekten verminderen.

Een gezond en aan te raden supplement, zeker bij het ouder worden. Let er wel op een goed supplement te kopen, uit een zuivere bron, niet belast met zware metalen.

Hoe je bloedvaten sterk houden?
Hypertensie preventief benaderd

Meer lezen:
Ontgiftig je lichaam met chlorofyl
Astaxanthine, een superantioxidant
Aderverkalking vertragen met natuurlijke voedingsstoffen

Bronnen:
Zempo-Miyaki A, Maeda S, Otsuki T. Effect of Chlorella-derived multicomponent supplementation on maximal oxygen uptake and serum vitamin B2 concentration in young men. J Clin Biochem Nutr. 2017 Sep;61(2):135-139.
Otsuki T, Shimizu K, Maeda S. Changes in arterial stiffness and nitric oxide production with Chlorella-derived multicomponent supplementation in middle-aged and older individuals. J Clin Biochem Nutr. 2015 Nov;57(3):228-32.

 

lijn