Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
9 januari 2012
Citrulline bij erectiestoornis
| 09/01/2012 |
Terug Verstuur link
lijn
Citrulline bij erectiestoornis De lichaamseigen stof citrulline kan helpen bij erectiestoornissen. Dat stelt een Italiaanse studie met 24 deelnemers met lichte erectieproblemen. De helft van de patiënten ondervond na één maand verbetering van de erectie en was zeer tevreden met deze behandeling. Vermoedelijk hadden de deelnemers meer vertrouwen in een voedingssupplement dan in een geneesmiddel (zoals Viagra): een psychologische factor die mogelijk meespeelt.

Een deel van de deelnemers had een te hoge bloeddruk (37 %), te hoge cholesterol (21 %) of prostaatvergroting (12 %) of diabetes (12 %). Typisch zijn dit aandoeningen die de toestand van de bloedvaten doen verslechteren.
L-citrulline zorgt voor meer stikstofmonoxide (NO) in het bloed, een stof die de spanning van de bloedvaten regelt. Als behandeling is het goedkoper en veiliger dan de gangbare geneesmiddelen.

Hoe behandel je een erectieprobleem?
Meer zin in seks
Hoe je bloedvaten sterk houden?

Meer lezen:
Een tv-snack die de mannelijke potentie verbetert!
Erectieproblemen? Denk aan arginine en ginkgo biloba!

Bronnen:
Cormio L, De Siati M et al. Oral L-Citrulline Supplementation Improves Erection Hardness in Men With Mild Erectile Dysfunction. UROLOGY 77: 119\u2013122, 2011

 

lijn