Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
17 augustus 2017
Citrulline verbetert de erectie
| 17/08/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Citrulline verbetert de erectie De lichaamseigen stof citrulline kan helpen bij erectiestoornissen. Dat stelt een Italiaanse studie met 24 deelnemers met lichte erectieproblemen. De helft van de patiënten ondervond na één maand verbetering van de erectie en was zeer tevreden met deze behandeling. Vermoedelijk hadden de deelnemers meer vertrouwen in een voedingssupplement dan in een geneesmiddel (zoals Viagra): een psychologische factor die mogelijk meespeelt.

Een deel van de deelnemers had een te hoge bloeddruk (37 %), te hoge cholesterol (21 %), prostaatvergroting (12 %) of diabetes (12 %). Typisch zijn dit aandoeningen die de toestand van de bloedvaten doen verslechteren.
L-citrulline zorgt voor meer stikstofmonoxide (NO) in het bloed, een stof die de spanning van de bloedvaten regelt. Als behandeling is het goedkoper en veiliger dan de gangbare geneesmiddelen.

Hoe behandel je een erectieprobleem?
Hoe je bloedvaten sterk houden?

Meer lezen:
Meer erectieproblemen tijdens vakantie
Medicatie bij erectiestoornissen vaak onnodig
Een snack die de mannelijke potentie verbetert

Bronnen:
Cormio L, De Siati M et al. Oral L-Citrulline Supplementation Improves Erection Hardness in Men With Mild Erectile Dysfunction. UROLOGY 77: 119\u2013122, 11

 

lijn