Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
21 juni 2016
Co-enzym Q10 en selenium verhogen kwaliteit van leven bij senioren
| 21/06/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Co-enzym Q10 en selenium verhogen kwaliteit van leven bij senioren Een supplement met co-enzym Q10 en selenium helpt senioren uit het hospitaal weg te houden. Tot deze vaststelling kwamen Deense onderzoekers nadat ze een groep van 440 senioren gedurende vier jaar een supplement gaven, of een placebo. Het supplement hield de levenskwaliteit met betrekking tot gezondheid beduidend beter in stand. De deelnemers waren aan het begin van deze studie gemiddeld 77 jaar oud.

De Deense onderzoekers beschouwen co-enzym Q10 als een zeer belangrijk nutriënt voor het hart. Toch ook bij ziektebeelden zoals chronische vermoeidheid, depressie en parkinson is er sprake van daling van de co-enzym Q10-status. Ook de status van selenium is vaak te laag bij senioren. Selenium is cruciaal voor antioxidant-systeem en is nodig om het antioxidanteffect van co-enzym Q10 te activeren.

Geef je hart de optimale bescherming!
Hoe voorkom je hersenveroudering ?

Lees ook:
Gelukkig ouder worden
Ochtendlijke stramme spieren
Multi-nutriëntformule tegen veroudering

Bronnen:
Johansson P, Dahlström Ö, Dahlström U et al. Improved Health-Related Quality of Life, and More Days out of Hospital with Supplementation with Selenium and Coenzyme Q10 Combined. Results from a Double Blind, Placebo-Controlled Prospective Study. J Nutr Health Aging. 2015 Nov;19(9):870-7

 

lijn