Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
19 augustus 2014
Co-enzyme Q10 voor sportmensen en 50plussers!
| 19/08/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Co-enzyme Q10 voor sportmensen en 50plussers! Het coenzyme Q10 is een natuurlijke stof die door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Naarmate mensen ouder worden, of aan bepaalde ziekten lijden, vermindert de natuurlijke productie van coenzym Q10 soms drastisch. Vooral het hart en de hersenen lijden sterk onder het tekort aan dit coenzym dat vooral bekend staat voor zijn sterke antioxidanten werking. Coenzyme Q10 beschermt alle lichaamcellen, maar is vooral op neurologisch en cardiovasculair vlak van een enorme betekenis.

Gedurende de afgelopen twee decennia verschenen er duizenden studies over dit coenzym. Behalve zijn neurologische en cardiovasculaire eigenschappen is coenzym Q10 ook waardevol voor sportmensen. Het speelt een cruciale rol in het natuurlijk recuperatievermogen. Uit alle gepubliceerde studies blijkt dat het langdurig gebruik van coenzym Q10 geen enkel neveneffect veroorzaakt. Het zijn vooral, jonge senioren, vijftigplussers die lang maximaal actief willen blijven, die jarenlang kunnen profiteren van de heilzame eigenschappen van dit subliem voedingssupplement.

Geef je hart de optimale bescherming!
Tips om vermoeidheid na sportprestaties tegen te gaan

Lees ook:
Coënzym Q10 helpt migrainepatiënten
Selenium en co-enzym Q10 voor een sterker hart
Co-enzym Q10 tegen statine-gerelateerde spierklachten

Bronnen:
Tsuneki H, Sekizaki N, Suzuki T, Kobayashi S, Wada T, Okamoto T, Kimura I, Sasaoka T.
Coenzyme Q10 prevents high glucose-induced oxidative stress in human umbilical vein endothelial cells. Eur J Pharmacol. 07 07 2;566(1-3):1-10.

 

lijn