Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
6 mei 2016
Cola nog slechter dan gedacht?
| 06/05/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Cola nog slechter dan gedacht? Frisdranken met suiker, zoals cola, hebben al een slechte naam. Met de resultaten van een nieuwe studie wordt het er niet beter op: mensen die regelmatig gesuikerde frisdrank drinken, hebben 27% meer vetopslag rond de organen dan mensen die bijna nooit frisdrank drinken. Dat blijkt uit metingen en ondervragingen in de VS bij meer dan 1000 personen. Voor lightfrisdranken vonden de onderzoekers geen verband. Ook was er geen verband tussen consumptie van frisdrank en totaal lichaamsgewicht.

Dat het hoge suikergehalte van frisdrank niet gezond is, wisten we al. Frisdrank is een onderdeel van de ongezonde westerse leefstijl die in verband staat met overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten. Ze zorgen ervoor dat de overtollige calorieën die binnenkomen, niet in het onderhuidse vet gestockeerd worden, maar rond de organen. Vetweefsel rond de organen is de ongezondste manier van vetopslag.

Hoe zwaarlijvigheid voorkomen?
Gezond vermageren, hoe doe je dat?
Goede gewoonten voorkomen zwaarlijvigheid

Lees ook:
Wat doet cola met het lichaam?
Frisdranken maken je sneller oud
Frisdranken even ongezond voor slanke mensen

Bronnen:
Ma J, McKeown NM, Hwang SJ et al. Sugar-sweetened beverage consumption is associated with change of visceral adipose tissue over 6 years of follow-up. Circulation. 2016 Jan 26;133(4):370-7

 

lijn