Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
10 december 2018
Concentratieproblemen door loodintoxicatie
| 10/12/2018 |
Terug Verstuur link
lijn
Concentratieproblemen door loodintoxicatie Lood behoort tot de categorie van de zware metalen en is een giftig voor de mens. Lood heeft een nefaste invloed op het centrale zenuwstelsel en de hersenen. Maar het kan ook een problemen opleveren bij de aanmaak van rode bloedcellen. Te veel lood in het bloed veroorzaakt ook spijsverteringsaandoeningen.
Lood komt in het menselijk lichaam via de mond en de neus. We ademen deze toxische stofdeeltjes in. Het vervelende van een loodintoxicatie is dat het vrij moeilijk wordt ze tijdig te ontdekken. Wel staat vast dat mensen met teveel lood in hun bloed moeilijk kinderen kunnen krijgen. De kwaliteit van de zaadcellen bij mannen vermindert. Zwangere vrouwen hebben meer kans op een schijndracht, een vroegtijdige geboorte van de baby of een doodgeboren kind.

Kinderen zelf zijn de grootste slachtoffers van een loodintoxicatie. Kleine hoeveelheden van deze giftige stof zijn al voldoende om concentratieproblemen te veroorzaken en de ontwikkeling van de hersenfuncties te bemoeilijken.
Om de gevolgen van loodintoxicatie te beperken moet men zorgen voor een evenwichtige voeding, voldoende calcium, vitamine D, ijzer, eiwitten, selenium en zink. Een slechte voeding met onvoldoende vitaminen en mineralen verhoogt de hoeveelheid lood in het lichaam en verzwakt de immuniteit.

Ontgiften van zware metalen
Hoe de gevolgen van luchtvervuiling beperken

Lees ook:
Lood veroorzaakt jicht
Mineralen versus zware metalen
Planning en beweging essentieel bij gebrek aan concentratie

Bronnen:
Petrone LR. Iron deficiency, lead poisoning, and development. Arch Pediatr Adolesc Med. 07 05;161(5):523
Labie D. Developmental neurotoxicity of industrial chemicals. Med Sci (Paris). 07 10;23(10):868-72.
Nigg JT, Knottnerus GM, Martel MM, Nikolas M, Cavanagh K, Karmaus W, Rappley MD.
Low Blood Lead Levels Associated with Clinically Diagnosed Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder and Mediated by Weak Cognitive Control. / Biol Psychiatry. 07 09 12;

 

lijn