Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
19 mei 2016
Curcumine verbetert psoriasis
| 19/05/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Curcumine verbetert psoriasis Twee tabletten curcumine per dag is een nuttige aanvulling om de psoriasis te behandelen. Volgens een studie vermindert curcumine de door psoriasis aangetaste huidvlekken. De behandeling zorgde ook voor een daling van een ontstekingsfactor in het bloed, die zeer kenmerkend is voor huidontstekingen die bij psoriasis optreden.

Tijdens de studieperiode gebruikten alle patiënten ook een zalf met corticosteroïden. Die corticosteroïden verlichtten ook de symptomen, zowel in de controlegroep als de groep die curcumine nam. Deze studie maakte gebruik van een supplement met curcumine opgelost in lecithine, wat de opneembaarheid van curcumine zou verbeteren. De supplementen werden oraal ingenomen. Eerdere studies vonden dat curcumine direct op de huid aangebracht ook nuttig kan zijn.

Hoe kan men de psoriasisaanvallen verminderen
Eenvoudige tips om huidirritaties te voorkomen

Lees ook:
Ontgiftig uw lichaam regelmatig bij psoriasis
Voorkom stramme spieren met curcumine!>
Eenvoudige tips voor mensen met psoriasis

Bronnen:
Antiga E, Bonciolini V, Volpi W et al. Oral Curcumin (Meriva) Is Effective as an Adjuvant Treatment and Is Able to Reduce IL-22 Serum Levels in Patients with Psoriasis Vulgaris. Biomed Res Int. 2015;2015:283634

 

lijn