Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
6 juli 2017
CVS en FM: systemische immuunziektes?
| 06/07/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
CVS en FM: systemische immuunziektes? De auteurs van deze studie van eigen bodem stellen dat chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie eigenlijk systemische immuunziekten zijn, en als dusdanig zouden moeten behandeld worden. Ze wijzen op de veralgemeende chronische ontsteking en alle gevolgen hiervan. Na een uitgebreide bespreking van alle behandelingen die al gebruikt en uitgeprobeerd zijn, inbegrepen medicijnen, kwamen ze uit bij natuurlijke behandelingen.

Naast verbetering van de eet- en leefstijl (gezonde voeding en leefgewoonten), osteopathie en acupunctuur,… adviseren ze vooral een combinatie van voedingssuppletie en fytotherapie om de ontsteking en oxidatieve stress te verminderen, en de werking van de mitochondriën (energieproductie), de stressadaptatie en de DNA-methylering te verbeteren.
Geciteerd worden vitamines, mineralen en aminozuren, omega 3-vetzuren, Coenzym Q10, gecombineerd met fytotherapie: adaptogenen (Maca, Rhodiola), pijnboomextract, enz… Verder melatonine om slaap en pijn te verbeteren, en behandeling van een ‘lekkende darm’ met pre- en probiotica, oligosacchariden en verteringsenzymen om darm en darmflora te herstellen.

Wat kun je doen bij fibromyalgie?
Hoe behandel je slapeloosheid op een natuurlijke wijze?

Meer lezen:
Mitochondriën en veroudering
Betere levenskwaliteit met Coenzym Q10</a>
Verstevig je darmbarrière met probiotica

Bronnen:
Comhaire F, Devriendt G. Chronic Fatigue Syndrome (CFS) or “Systemic Immune disorder” (SID)? Intern Med 2016; 6:5.

 

lijn